Receptes Típiques

SORROPOTUN DE CANTÀBRIA:

INGREDIENTS:

- 1 kg.de tonyina.

- 1 kg de patates vermelles.

- 1 pebrot verd.

- 1 ceba.

- 250 gr.de puré de tomàquet natural.

- Oli d'oliva verge extra.

- Sal i aigua.

PREPARACIÓ:

Posem a sofregir la ceba i el pebrot molt lentament fins que estiguin transparents. Afegim les patates a trossos i mig sofregides, i afegim el tomàquet perquè es sofregegin junts. Afegim aigua fins a cobrir les patates i la sal. Les pells, espines i despulles del bonic ho posem a coure juntament amb les patates per a retirar-ho quan estiguin fet. En aquest moment afegim la tonyina curta o en trossos. Coure cinc minuts a temperatura baixa sense tot just bullir i bellugant la cassola per a lligar el guisat. Deixar reposar i servir. Les patates han de ser vermelles. Al coure no es trenquen, es van arrodonint i engreixant el brou. A més no s'endureixen d'un dia per a un altre. Triguen més en fer-se però mereix la pena el resultat.

 

 

 

 

CORBATA DE UNQUERA:

La CORBATA DE UNQUERA és un dolç de pasta fullada amb forma de pajarita o corbata, d'uns 15 cm. de llarg per 4 cm. de llarg per 4 cm. de gruix, recobert en la seva capa superior per un bany de glaça real amb ametlles.En la seva composició és fan servir com a matèries primeres més fonamentals la mantega i farina de blat, i també components el sucre, els ous i l'ametlla. de grossor, recobert en la seva capa superior per un bany de glasa real amb ametlles.En la seva composició s'empren com matèries primeres més fonamentals la mantega i farina de blat, sent també components el sucre, els ous i l'ametlla.

A Unquera se segueix la forma tradicional de fer la pasta fullada, consistent en el pastat de la farina. Un cop amassada, es li afegeix la mantega per formar un plastó a qui es li donen tres voltes i passa a la cambra de fred fins que arribi a la temperatura de 6 a 8 º C. Una vegada pastada, se li afegix la mantega per a formar un plastón al que se li donen tres voltes i passa a la càmera de fred fins que arribi a la temperatura de 6 a 8 ºC. Un cop aconseguida aquesta temperatura és torna a donar a aquest plastó tres voltes i passa al fred fins aconseguir de nou 6-8 º C. Una vegada arribada aquesta temperatura se li torna a donar a aquest plastón altres tres voltes i passa al fred fins a aconseguir de nou 6-8 ºC. Posteriorment s'estira i és talla. Posteriorment s'estira i es talla. En el tall es li afegeix la glaça real, ametlles i es li fa el nus característic que dóna el nom a la corbata. En el cort se li afegix la glasa real, ametlles i se li fa el nus característic que dóna el nom a la corbata. S'enforna un temps aproximat de 20 minuts i ja està llesta per menjar. Es hornea un temps aproximat de 20 minuts i ja està llesta per a menjar.

Com preparar-les pot ser una mica pesat, potser ens apeteixi més comprar-les en caixes d'una dotzena, envasades individualment i per menys de quatre euros envasades.