Dilluns 18 de novembre a les 11:40 h, dins de les activitats de la Setmana de la Ciència, i gràcies a les gestions del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental, es va fer una conferència sobre la importància de les noves tecnologies en el procès d’aprenentatge, adreçada a l’alumnat de les modalitats científica i tecnològica, a càrrec de José Antonio Morán Moreno, doctor en Enginyeria Electrònica.

cliqueu, cliqueu per veure el
REPORTATGE FOTOGRÀFIC

Es va destacar  la importància de les noves tecnologies en el procès d’aprenentatge, i la necessària implicació i autonomia de l’alumnat en el seu progrès. També es va recalcar a l’alumnat la necessitat de què el treball el facin ells, no els professors o d’altres: Tot es centra ara en les activitats. ‘Es a dir: en fer les activitats,  per accedir al coneixement de primera mà, i per tant, en l’interès en esforçar-se amb autonomia.

Èmfasi en saber treballar en equip de forma multidisciplinar. Com a exemple va indicar que la majoria de projectes que fracassen a la actualitat és degut a la incapacitat de col·laboració dels integrants dels equips, no a la manca de la tecnologia necessària.

Teniu a la vostra disposició l’arxiu amb els continguts de la xerrada.

Dades del Conferenciant:

Jose Antonio Morán Moreno es Enginyer Tècnic en Telecomunicacions (1994), Enginyer Superior en Electrònica (1996) i Dr. en Enginyeria Electrònica (2002). Fins l’any 2006 va ser professor a Enginyeria i Arquitectura La Salle obtenint el reconeixement de la seva tasca docent i investigadora per l’AQU. L’any 2006 es va incorporar als Estudis de Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació on actualment és professor Agregat avaluat positivament per l’AQU. Té nombroses publicacions nacionals i internacionals així com en participacions en projectes de recerca. Actualment forma part del grup de recerca ITOL on fa tasques de recerca en E-learning.

Ha estat director del Màster en Direcció i Gestió de Sistemes i Tecnologies de la Informació entre els anys 2006 i 2007 i actualment és el director del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de la UOC.

Contingut de la conferència:
Es pretén presentar als estudiants els avenços en les diferents eines d’acompanyament al procés d’ensenyament-aprenentatge que s’estan desenvolupant a la UOC. Els estudiants virtuals formen un col·lectiu en constant creixement i els avenços en les tecnologies de la informació i les telecomunicacions han provocat un creixement ràpid en el nombre d’aplicacions i plataformes per l’ensenyament online. Al marge del desenvolupament tecnològic associat a les plataformes, hi ha tot una sèrie d’elements a tenir en compte per avaluar les avantatges que aquestes estan aportant a l’usuari. L’estructuració de les dades, les eines de visualització i de seguiment del procés d’aprenentatge, així com l’autoavaluació son fonamentals en el desenvolupament de les accions de recerca en E-learning.

cliqueu per veure el powerpoint en format pdf

Granollers, novembre de 2013
Departament de Ciències Naturals
Coordina: professor Gregori Moreno