Els dies 19, 20 i 23 els alumnes de 4t d’ESO van assistir a la sortida Granollers, ciutat bombardejada.

Es tracta d’un itinerari que permet conèixer alguns del llocs més emblemàtics afectats pel bombardeig ocorregut el 31 de maig del 1938, així com la visita del refugi antiaeri.

El punt de trobada va ser el  Museu central de Granollers. La visita va començar amb la projecció d’un vídeo amb els fets succeïts aquell dia. Imatges reals que mostraven la crueltat d’aquell esdeveniment: “a les nou i cinc del matí i durant un minut, el centre de la ciutat de Granollers va ser bombardejat. Llocs com la Porxada, la fonda Europa, l’Hospital o l’escola Lluís Castellà (avui Pereanton) van ser afectats terriblement“.

Per veure la resta de l’àlbum de fotos, fes clic sobre la imatge.

A continuació, van visitar l’exposició 224.GRN.Terror, que també acull el Museu per commemorar el 80è aniversari del bombardeig. Es tracta d’una proposta feta pels artistes locals Helena Pielias i Vicenç Viaplana i que simula els cossos de les persones que van perdre la vida aquell dia.

Després de reflexionar sobre el sentit d’aquesta obra, van sortir al carrer per dirigir-se al refugi antiaeri, a la Plaça Maluquer i Salvador. Es tracta d’un refugi d’uns 150m2 i que estava connectat amb el que és avui en dia l’escola Pereanton.

Alguns dels nostres alumnes no havien visitat mai aquest refugi i van quedar impressionats. La crueltat de la guerra i els esforços d’un poble per sobreviure. En les guerres actuals també està passant.