Els alumnes de 3r han assistit a dos tallers relacionats amb els rols de gènere i la prevenció de la violència masclista, dirigits per l’ajuntament de Granollers dins del Pla per la igualtat d’Oportunitats dona-home.

En el primer taller, Grans èxits, l’alumnat ha analitzat les relacions romàntiques transmeses a través de les cançons més escoltades pels joves. Els alumnes han pogut reflexionar sobre quin tipus de relació transmeten aquest tipus de cançons i si hi ha patrons de dependència. Han establert un debat i han pogut explicar per què els atreuen aquest tipus de gènere musical i han detectat els elements no desitjats des de l’anàlisi cognitiu i emocional.

El segon taller, I tu, quin perfil tens?, tenia com a objectiu analitzar la nostra presència a les xarxes socials, valorar la imatge que es pot transmetre, en contraposició a la que es vol donar i reflexionar sobre l’ús del Facebook i d’altres aplicacions semblants des d’una òptica no masclista i respectuosa. Els alumnes van confeccionar dos perfils ficticis de Facebook de personatges estereotipats, l’home masclista i la dona masclista. A través de l’anàlisi crítica i la presa de decisions conjunta, el taller va concloure amb la creació d’un nou perfil de Facebook respectuós des de la perspectiva de gènere.

Continuem coeducant i contribuint a crear una societat justa, sense desigualtats ni violències, tot desenvolupant la sensibilitat i la consciència sobre les dinàmiques de discriminació per raó de gènere.