Dijous 14 de desembre.- Avui ha vingut al nostre centre Abdoulaye Fall col·laborador en ACAF (Associació de Comunitats Autofinançades) en qualitat de Program Manager, tasca que combina amb el seguiment de grups i l’organització d’activitats de formació en l’àmbit de les microfinances i de l’organització comunitària. També és vicepresident de la Xarxa Europea per a la Inclusió Financera (EFIN).

Abdoulaye ha explicat als alumnes de 1r i 2n Batxillerat Social com funciona una Comunitat Autofinançada, on es crea un grup d’estalvi, en què allò realment important són les persones i les seves necessitats. Una vegada al mes, els membres d’una ACAF afegeixen estalvis, tornen crèdits pendents i en demanen de nous. No són una entitat financera, sinó simplement un grup de persones que s’ajuden econòmicament sense recórrer obligatòriament a la caritat o a l’ajuda externa.

A nivell de l’alumnat, el ponent ens ha contat que en altres centres educatius del Vallès, l’alumnat ha creat una ACAF per tal de poder anar de viatge de final de curs. Amb aquesta metodologia, l’alumnat aprèn a organitzar-se i ser responsable d’uns diners de tota una comunitat amb una finalitat comuna.

 

enllaç a l’ACAF