Dimecres 15 de novembre.- Els alumnes de 3r ESO i els de l’optativa de Física i Química de 4t van poder assistir a la conferència taller “Com aprofitar una compra en el supermercat per fer química”, en el marc de La ciència en primera persona, en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest taller formava part del programa de la Setmana de la Ciència a l’Institut.

El taller va ser dirigit pel científic Josep Corominas Viñas, professor de física i química, guanyador de quatre primers premis i dues mencions honorífiques en el concurs nacional Ciencia en acción i qui ha obtingut la medalla a la divulgació de la ciència.

Els alumnes van poder comprovar com la química està més a prop de nosaltres del que ens imaginem: està en els productes i els materials que usem a casa, per netejar, per l’alimentació a la farmaciola o per el jardí.

Els alumnes van veure, per exemple, com l’aigua d’unes provetes anava canviant de color de dalt abaix, com unes flors de paper de color blanc es convertien en color lila, com una bombeta s’il·luminava quan dues persones ajuntaven les seves mans… Com… Com… Com…

Vaja! Com n’és d’apassionant i captivant la química quan ens la fan descobrir de manera divertida i sorprenent!