cliqueu per veure en gran

Divendres 31 de març.- Tot l’alumnat de 4t ESO va viure una jornada vinculada a l’exili, acabada la guerra civil espanyola, vinculada als refugiats que entre els primers mesos de 1939 i fins a meitats de la dècada dels 40 van passar la frontera catalanofrancesa i van ser llastimosament instal·lats en camps d’acollida.

Primer vam visitar el cementiri de les víctimes del camp de refugiats d’Argelers. Tot seguit vam arribar-nos fins a la platja on, en aquella època, hi havia els assentaments i els filats. Allà vam fer un minut de silenci.

Després ens vam dirigir a Cotlliure per visitar el mausoleu d’Antonio Machado. Vam aprofitar l’estada a aquesta turística ciutat de la costa vermella per a dinar.

Per últim vam realitzar una completa visita a la maternitat d’Elna, objectiu principal de la nostra excursió.

Durant tota la sortida ens va acompanyar Assumpta Montellà, autora del llibre  «La maternitat d’Elna» i especialista en temes de vida quotidiana a la rereguarda republicana.

Va ser una sortida molt emotiva, carregada de fets que, tot i ser d’un passat proper, l’actual situació amb els refugiats polítics sirians i d’altres nacionalitats ens ho recorda molt.

IMATGES