Dimecres 14 de març. Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat Social han visitat les instal·lacions de la sucursal del Banc d’Espanya a Barcelona. En el Saló d’actes ens han explicat que la sucursal no sols opera amb entitats de crèdit sinó que, a més a més, ofereix serveis al públic directament, com operacions de bescanvi de pessetes per euros, recollida de bitllets i monedes falsos, bescanvi de bitllets deteriorats, subscripció de Deute Públic, queixes i consultes relatives als serveis bancaris que presten les entitats de crèdit. El Banc d’Espanya com a membre de l’Eurosistema autoritza l’emissió de bitllets de curs legal, així doncs, hem après com serà el nou bitllet de 20€ que sortirà a l’abril i quin és el recorregut que fa un bitllet des que neix fins que és destruït.

Seguidament hem anat cap a la Borsa on hem pogut observar mitjançant pantalles gegants i ordinadors, com els inversors compren i venen accions en temps real, i com l’actualitat política internacional afecta a les inversions.

Per últim, abans de tornar cap a casa hem passat per l’autoritat màxima en matèria laboral a Catalunya, el Departament d’Empresa i Coneixement.