Dissabte 31 de gener.-  Els alumnes de 4t ESO de l’optativa de robòtica van participar a la fira que es va celebrar al Cosmocaixa, per mostrar els seus treballs amb Processing i Arduino.
L’alumnat del Bellera va participar dissabte passat en una mostra celebrada al Cosmocaixa de Barcelona on es van poder veure uns 300 projectes de disseny i creació pròpia fets per alumnat de quart d’ESO dels 50 centres participants en el projecte Impulsem la robòtica!

La majoria dels projectes estaven fets a partir de plaques electròniques Arduino i entorns de programació Arduino i Processing.

Tot i que a l’optativa de robòtica tenen previst acabar els projectes amb Arduino al llarg d’aquest segon trimestre, els nostres alumnes van aportar diferents projectes que van despertar l’interès de menuts i grans:
– un joc de laberint comandat electrònicament
– una maqueta a escala de l’institut amb il·luminació LED zonificada
– una hèlix d’un vaixell comandada des del teclat de l’ordinador amb un microxip per fer la inversió de gir
– un motor d’un cotxe teledirigit comandat mitjançant un relé
– un videojoc programat amb Processing
– una excavadora amb comandament a distància per infrarojos totalment autoconstruida.

Cal destacar que el projecte de l’excavadora realitzat pel Gerard Alcolea, el José Jiménez i el Marcel Serrano, a banda de despertar l’interès dels assistents, va ser guardonada amb 9 xapes, essent un dels projectes més ben valorats de la fira.

Enhorabona a tots i totes per la feina feta!