JA TORNA EL GRAN DIA!!!…
dilluns 24 de març’14, al CANAL 33, a les 22:05 hores
, TV3 Televisió de Catalunya emetrà l’últim capítol de la sèrie MESTRES, Què vol dir ser mestre avui?

Capítol 10: EDUCAR O ENSENYAR?
A l’Institut Celestí Bellera de Granollers diuen que formen persones. Passem un dia amb ells i tractem d’esbrinar què vol dir aquesta frase que hem sentit tantes vegades al llarg del programa.

 

cliqueu, cliqueu…WEB DEBATS i WEB TV3


EDUCAR O ENSENYAR

Quina és, la missió de l’escola? Transmetre una sèrie de continguts o educar –també en valors– els ciutadans del futur? L’últim capítol de la sèrie el dediquem a una de les grans qüestions de l’actualitat educativa: què demana la societat a l’escola i què pensa l’escola que ha d’oferir a la societat. Demanem als mestres per a qui treballen, per a què i per a qui treballen. En definitiva, quin és l’objectiu de la seva feina.


cliqueu per veure el video del Capítol 10

A l’Institut Celestí Bellera de Granollers diuen que formen persones. Passem un dia amb ells i tractem d’esbrinar què vol dir aquesta frase que hem sentit tantes vegades al llarg del programa. I mostrem què es fa en un aula oberta, l’última oportunitat educativa per a uns alumnes a qui es demana que no llancin la tovallola. L’última visita del programa és a una classe de Filosofia per a alumnes de Primària. Nens i nenes de vuit i nou anys de l’Escola Ginebró, de Llinars del Vallès, reflexionen sobre les grans qüestions de la vida, dins un projecte que promou l’educació en els valors i la reflexió crítica des de la més tendra infància.

L’actriu Ariadna Gil ens presenta un mestre entusiasta, a qui va conèixer quan començava l’adolescència, i que va marcar la seva manera d’entendre el món. Al costat del mestre Batet de Sarrià, ara a punt de jubilar-se, l’actriu respon les preguntes d’una classe de primària a l’Escola Orlandai de Barcelona convertida en roda de premsa.