Tots Dansen… finalista als XIX Premis Zapping de TV

Tot assajant…Tots Dansen és un documental creat i produït per VOTV sobre el  procés de formació i creació d’una actuació de dansa a partir del seguiment dels assajos d’una de les classes de 3r d’ESO (curs 2012-2013) de l’Institut Celestí Bellera de Granollers, que participa de la proposta de construcció d’un espectacle de dansa contemporània.


Al llarg del documental es descobreix la dificultat que implica per a joves adolescents acceptar el projecte de dansa, coneixem de prop la feina dels coreògrafs i formadors territorials, per finalment arribar a una sensibilització i participació dels nois i noies en un projecte que d’entrada els provoca rebuig. És un grup rebel i molt divers que a partir del moviment i la dansa contemporània s’assoleix oblidar la diversitat i formar part d’un tot. La dansa aconsegueix finalment integrar i vèncer la por actuar.


Amb un to proper i íntim, ens acostem al grup i donant cert protagonisme a casos concrets de nois i noies entenem què ha suposat el global del projecte. Sovint es desprenen moments d’humor i emotius pel seguit de canvis d’actitud enfront del projecte i els formadors.


XIX Premis Zapping

Els Premis Zapping els concedeix l’Associació de Telespectadors Associats de Catalunya i són els únics premis a l’oci audiovisual de vot popular que s’atorguen a Catalunya. A diferencia d’altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat, deixant de banda els índexs d’audiències. El guanyador se sabrà el proper 6 de març en un acte que tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya.

El programa de VOTV ha està seleccionat en la categoria de PROGRAMA DE TELEVISIÓN LOCAL conjuntament amb els programes d’Ad libitum de Girona TV i Hem de parlar de Banyoles Televisió.


El PROJECTE “TOTS DANSEN”


Tots Dansen és un projecte de dansa als Instituts organitzat pel Mercat de les Flors de Barcelona, el Consorci Transversal  – Xarxa d’Activitats Culturals i tres teatres de tres municipis com són Teatre Monumental de Mataró,  Teatre Principal d’Olot i Teatre Auditori de Granollers amb col·laboració amb l’Associació Cultural de Granollers.

En el cas de Granollers hi van participar els alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Municipal del Treball i alumnes de 3r d’ESO de l’IES Celestí Bellera.

Aquest projecte forma part de les Jornades Jove de Creació Artística: Dansa Contemporània d’àmbit barceloní, organitzades pel Mercat de les Flors, Institut del Teatre i Institut d’Educació de Barcelona, una proposta que s’estén del primer d’àmbit

link per veure el documental

http://votv.xiptv.cat/tots-dansen/capitol/tot-assajant-tots-dansen



FITXA TÈCNICA

TÍTOL: Tot assajant…Tots Dansen

Durada: 35’

Data Emissió: 24 de Juny, 2013

Canal emissió: VOTV (Vallès Oriental Televisió)

Direcció: Marta Castañé i Arian Botey

Producció Executiva: Albert Jordana

Una producció de VOTV, SLU