23 i 24 octubre Vaga Alumnes
només 3ESO, 4ESO i Batxillerat
informació als pares

dijous 24 octubre Vaga Professors
informació a pares 1ESO i 2ESO

Manifest del MUCE (Marc Unitari Comunitat Educativa)

CARLES SERRA
professor de Tecnologies
escriu:

Sobre la vaga i la manifestació del 24 d’octubre a Barcelona


La jornada del passat dijous 24 d’octubre va venir precedida de dubtes, converses i arguments a favor i en contra de les convocatòries de vaga d’un sol dia i de les diferents possibilitats de lluitar, més enllà de la nostra feina diària, per la qualitat de l’educació, contra mesures que van contra el dret a una educació pública, catalana i de qualitat i/o pels nostres drets com a treballadors i treballadores.

El matí del dia 24, a primera hora, la Consellera d’Educació va dir a TV3 que bàsicament es tractava d’una vaga contra la LOMCE, però representants d’estudiats i professorat li van recordar que també ho era contra la LEC i les retallades (al reportatge fotogràfic es recullen lemes i cartells de la manifestació a Barcelona).

El seguiment de la vaga per part del professorat de la comarca s’estima que va ser al voltant del 50% segons fonts sindicals. El seguiment de la vaga al nostre centre va ser lleugerament superior al 20% per part del professorat i majoritari per part de l’alumnat d’ESO i batxillerat.

Respecte a la manifestació a Barcelona l’afluència va ser d’entre 30.000 manifestants segons la Guàrdia Urbana i 170.000 segons els sindicats (informava TV3 al telenotícies migdia del dia 24).

Durant la jornada es van poder continuar sentit reflexions sobre la particiapció a la vaga i sobre les diferents possibilitats reivindicatives que tenim com a col·lectiu.

Algú dels professors que va fer vaga defenia que calia aprofitar les oportunitats de protestar públicament per allò que consideràvem injust, que havíem de valorar la oportunitat de poder fer vaga, que no havíem de menystenir els seus efectes, i que calia mantenir la il·lusió i l’esperit combatiu. Sobretot en els temps que corren.

La manifestació va anar avançant lenta i tranquil·lament pel recorregut previst, durant el qual ens vam anar trobant alumnes i ex-alumnes del centre, alguns dels quals van participar en una actuació al carrer de la qual adjuntem un petit fragment. 

Per últim, respecte a les preguntes "I ara què?" o sobre si hi ha previssions de properes convocatòries de vaga o d’altres estratègies reivindicatives alternatives, assemblees de mestres i síndicats majoritaris es reuneixen aquesta setmana en actes obertes a tothom per mirar d’establir un llistat de reivindicacions i el calendari de mobilitzacions corresponent.

 

C.S.M. Granollers, 28 d’octubre de 2013.

Enllaç vídeo 

Enllaç reportatge fotogràfic

Enllaç convocatòria assemblea 29 d’octubre