Divendres 24 de maig, a la tarda, vam anar a la Sala Tarafa, on es feia el lliurament de premis del  LVIè Concurs Literari de la biblioteca. Sabíem que a primer cicle en teníem un, però no qui se l’enduria. Els nervis d’alumnes, pares i profes es feien notar. Finalment, vam sentir un nom conegut: Sergi Salicrú, de 2n ESO D. Ell ni s’ho creia, però aquí en teniu la prova, ben cofoi al costat dels altres guanyadors:

Al final de l’acte, després dels flaixos enlluernadors de les fotografies, el van felicitar la regidora de Cultura de l’Ajuntament i el senyor alcalde!, els quals, juntament amb els orgullosos pares d’en Sergi, encara astorat, van posar en una altra foto per al nostre portal:

I ja en la intimitat de la sala, gairebé buida, ens esperava una altra sorpresa: la Maria Just, animada pel seu pare i pel senyor alcalde, ens va interpretar al piano L’himne a l’alegria.

Moltes gràcies, Maria, una peça molt adequada, ja que justament estàvem molt contents perquè, de 267 redaccions presentades i 20 centres participants, havíem tingut un dels nou premis que es van atorgar.

Enhorabona al guanyador i als altres participants, perquè només pel fet de ser escollits per participar-hi ja vol dir que teniu traça redactant.

M. Dolors Cladellas
Departament de Català
Professora de Català 2n ESO