Sortida de 1r de Batx Científic
EL FIGARÓ, SOT DEL BAC, CINGLES DE BERTÍ, SANT MARTÍ DE CENTELLES

Itinerari de natura que comencem ascendint pel Sot del Bac, vall frondosa amb parets ideals per la pràctica de l’escalada, ens porta a la part oriental del Cingles de Bertí, pugem al cim d’un dels seus punts més emblemàtics, La Trona, mirador privilegiat sobre la vall del Congost, El Tagamanent i el Pla de La Calma, al Montseny. Resseguim la cinglera tot vorejant prats d’altura i finalment descendim per una pista ampla amb força pendent.

Comptem amb l’acompanyament d’un expert muntanyenc, en Xavier Moya, de l’Agrupació Excursionista de Granollers. Agraïment a ell i a tots els alumnes que, a més, han fet els diversos REPORTATGES FOTOGRÀFICS de la sortida que podeu veure clicant l’enllaç:

El primer tram amb forta pendent i ple de fang per les darreres pluges, tot just iniciar la ruta ja estàvem tots empastifats, però a mesura que anàvem guanyant altura, el Sol ja començava a escalfar.

El dia va ser esplèndid i les panoràmiques des del cim de La Trona fantàstiques, es podia veure al fons els Pirineus nevats.

Un cop enfilats a l’altiplà, la sorpresa és que damunt unes cingleres tantpendents hi pugui haver tal extensió de sembrats i massies habitades.

I, si havíem guanyat altura, ara ens tocaria descendre, per una pista inacabable…, fins l’estació de Sant Marti de Centelles, per agafar el tren de retorn a Granollers.