Dimecres 6 DE JULIOL 2011, a les 19 hores, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Roca Umbert hem presentat l’edició impresa del catàleg del projecte PLANETA BELLERA 1, amb els treballs dels alumnes de Batxillerat Artístic del nostre Institut Celestí Bellera.

notícia a EL9NOU


cliqueu per veure en gran

Aquest projecte pretén mostrar el procés de treball de diferents alumnes que conflueixen a la xarxa per crear i compartir continguts i processos visuals a partir de diferents idees sorgides del treball que es presenta a la Tate Modern de l’artista Miroslav Balka.

L’artista Howard Matthew és l’encarregat d’articular els diferents continguts i d’actuar d’intermediari. Durant el més de maig té previst fer una segona visita a Catalunya i concretament a l’Espai d’Arts per fer una posada en comú amb els alumnes. La primera trobada entre els estudiants i el Howard Matthew va ser a finals de febrer de 2010 al MACBA i es va realitzar un treball conjunt entre tot el grup en qual es tractava de cartografiar els espais geogràfics que comparteixen.

El projecte turbinegeneration és un projecte educatiu, patrocinat per Unilever, que s’estructura a partir de les exposicions de la sala de les turbines de la Tate Modern. El seu desenvolupament és a través de la xarxa i pretén l’intercanvi de coneixements entre diferents centres educatius d’Anglaterra i Catalunya, i que aquest treball sigui un procés de col·laboració.

El projecte ha estat proposat per la Tate Modern a través del MACBA per tal de localitzar diferents centres educatius de Catalunya que estiguessin interessats en participar. Així, amb l’Institut Celestí Bellera de Granollers també hi participen l’IES Pompeu Fabra de Martorell i The American School of Barcelona. D’ Anglaterra hi participa la Macmillan Academy a Middlesbrough i la Yarm School.