Noticia d'actualitat

Notícia 08/06/2010

 

Les coves originals d'Altamira es podran visitar de nou.

 

SANTILLANA DEL MAR, 8 Jun

El Patronat d’Altamira és favorable a l’apertura de la cova al públic de forma controlada, tot i que la decisió es pendrà en funció d’un estudi que estarà concluit a finals d’aquest any i que realitzarà un grup de treball, que es reunirà per primera vegada el pròxim 11 de juny.

 

Així ho ha assenyalat el president de Cantabria, Miguel Ángel Revilla, i la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, després de presidir a Santillana del Mar la reunió constitutiva del Patronat d’Altamira a la seu del Museu Nacional i Centre d’Investigació de la cova.

Van explicar que el Patronat està d’acord de forma unànime en el “màxim interes” de que la cova d’Altamira sigui accesible en el futur i per això es crearà un grup de treball que s’encarreagrà d’estudiar la possibilitat d’apertura de manera controlada i garantint la seva conservació.

Aquest grup estarà constituit, entre altres, per la comissió permanent del Patronat, creada avui, que treballarà en la possibilitat d’establir un futur programa de visites restringit.

A la reunió han estat presents el conseller de Cultura, Turisme i Esports, Francisco Javier López Marcano; el president del Banco Santander, Emilio Botín; l’alcalde de Santillana del Mar, Isidoro Rábago, i els rectors de la UC i la UIMP, Federico Gutiérrez-Solana i Salvador Ordoñez, respectivament.

La decisió sobre la reapertura o no de la cova, tancada al public en 2002, i la constitució del Patronat, eren dos dels punts de l’ordre del dia de la reunió, juntament amb l’aprovació de la Memòria 1997-2009 i l’informe econòmic i administratiu per al 2010.